Rólam

MAKKAI KRISZTIÁN

Sminkes pályafutásomat 12 éve, Ágoston Melinda Európa-bajnok sminkmesternél kezdtem. Az alapokat, a maximális precizitást, az odafigyelést, a tiszta munkát a vele eltöltött időszak alatt sikerült elsajátítanom.

Későbbiekben, szerencsémre, közös munkáink során (Schwarzkopf hajshow-kon, Coca-cola ezüstlány verseny, Dior és különböző divatbemutatók) sikerült tudásomat tovább csiszolnom.

2005-től a MAC magyarországi csapatának vagyok tagja. Maximálisan szerencsésnek mondhatom magam, hogy ennek a nemzetköz cégnek a termékeivel és a szemléletével sikerült megismerkednem. A divatsmink és a mai trendek naprakész ismerete óriási segítséget nyújt szakmai előremenetelemben.

A MAC-nél, mint Special Event -ként különböző eseményeken veszek részt. Számomra a MAC üzletben végzett munkám legfontosabb része a vásárlókkal való kommunikáció, a termékek szakszerű ismerete a különböző termékek, sminkelési technikák megmutatása, megtanítása.

Természetesen a kreativitásomat szeretném állandóan tovább fejleszteni, ezért megpróbálok minél több megmérettetésben részt venni. Így sikerült megnyernem itthon két versenyt is, amivel kikerülhettem Bankokba, illetve Los-Angeles-be egy fantasztikus nemzetközi MAC eseményre.

Ezen kívül a MAC Halloween-i Face Chart versenyében 2010-ben a nemzetközi 18-ba jutott be a kreációm. Terveim alapján sikerült megnyernünk egy nemzetközi versenyt, így a régiók közüla magyar MAC csapat hozhatta el az elismerést.

Munkáim megjelentek különböző magazinokban, címlapokon, divatanyagokban: Elle, Elitte, CKM, Playboy. Dolgoztam divatbemutatókon: Aréna divatshow, magyar tervezők bemutatói, Dior, ezen kívül Wien Life Ball-Calvin Klein, Kennet Cole.

A MAC-nél eltöltött hét év alatt nagyon sok személyes tanácsadást tartottam, így kezdett el kibontakozni bennem, hogy azt a tudást, ami az évek alatt felhalmozódott bennem, szívesen és maximális odaadással szeretném megosztani másokkal. Ezért elindítottam saját sminkiskolámat.

2004-től fodrászként is dolgozok. Egyértelmű út volt a sminkes pálya mellett a fodrász szakmát is elsajátítanom, hiszen a két szakma szinte kéz a kézben jár.

Az Orlandó Beauty szalonban dolgozom mint fodrász. Nemcsak kiegészítő szakmámként sajátítottam el a fodrászatot, hanem maximálisan a vendégeim igényeinek teljes körű kiszolgálása érdekében.

2009-től elkezdtem Enterior tervező tanulmányaimat. Igényem az állandó megújulásra, ismereteim bővítésére még mindig nem apadtak ki. 2011-ben lakberendezőként végeztem a Krea iskolában, illetve jelenleg is folytatom tanulmányaimat enteriőr tervező szakon a diploma megszerzéséig.
Remélhetőleg szűnni nem akaró kíváncsiságom még több kreatív szakmával is megajándékoz majd az elkövetkezendő években.

Célom saját stúdióm beindítása, ami az eddigi szakmáim összefogó egységét jelentené.

Elsősorban egy olyan egységes összkép megalkotására helyezem a hangsúlyt, ami egy teljes átalakulást eredményez megrendelőimnek, partnereimnek.

Személyes arculat kialakítása általam, smink és frizura elkészítése. Más, a szakma ismert kollégáinak bevonásával saját styling megalkotása. Ezzel együtt az elmaradhatatlan, otthoni, esetleg igény szerint munkahelyi enteriőr felfrissítése, átalakítása.

SZAKMAI
TUDÁSOM

Smink
Fodrász
Interior designer

T

TEAM

 

Makkai Krisztián

CÉGVEZETŐ